Royalty Free Images
Imported Version

...a fost creat cu ocazia expozitiei studentilor romani la galeria Link din Manchester (martie 2006), si isi propune sa tina la curent pe cei din tara cu ce se intampla aici. Deasemenea e o invitatie pentru toti studentii plecati cu burse Erasmus, si nu numai, sa posteze imagini si sa ne impartaseasca din experienta lor.

duminică, martie 26

Galeria Link

...este un pasaj suspendat, un link ce face legatura intre doua corpuri a universitatii de arte din Manchester MMU. Ideea organizarii unei galerii aici, nu e rea, mai ales ca e multa lumina naturala datorita acelor geamuri imense si e format din trei hexagoane, un avantaj probabil, pentru tot felul de instalatii.
Dar... e totusi un pasaj. E un sentiment ciudat; ca si cum ai scoate arta in strada, aeroport, supermarket, etc, in afara acelor patru pereti si cateva geamuri care alcatuiesc de cele mai multe ori o galerie de arta. Poate e mai bine asa (sau nu?) ...nu doar pentru faptul ca iesim din tipare (nu ca ar fi ceva nou), dar mai ales ca in acest caz, nu se mai adreseaza unui public tinta - consumatorul de arta, ci unui public mult mai larg - oamenilor de rand. Asta e un avantaj, sau un dezavantaj? In anumite cazuri, omul de rand se poate simti ofensat in fata unor lucruri pe care nu le intelege, sau... le percepe diferit.
Desigur, exista arta urbana (stencil, graffiti, etc.) care "traieste" in strada, a fost conceputa pentru strada, si care, cu mici exceptii nu suporta sa se claustreze in vreo galerie de arta. Dar in cazul Link-ului e vorba de cu totul altceva. Galeria este totusi "protejata" de toate astea facand parte din universitate.