Royalty Free Images
Imported Version

...a fost creat cu ocazia expozitiei studentilor romani la galeria Link din Manchester (martie 2006), si isi propune sa tina la curent pe cei din tara cu ce se intampla aici. Deasemenea e o invitatie pentru toti studentii plecati cu burse Erasmus, si nu numai, sa posteze imagini si sa ne impartaseasca din experienta lor.

duminică, martie 26

the making of

”Imported Version” face parte dintr-un proiect studentesc „de schimb” care presupune organizarea a 2 expozitii: una concretizata, a studentilor ieseni la MMU, si cealalta a studentilor englezi in Iasi... ”Post No Bills” care se va deschide in a doua saptamana a lunii aprilie.
E prima initiativa de acest fel si s-a facut suta la suta prin efortul unor studenti, care studenti, din pacate, nu au foarte multa experienta in organizarea de evenimente de acest gen, experienta care se capata cu un pret, pe baza unor greseli...
Aceasta expozitie a studentilor ieseni se anunta foarte austera... (de aceea si afisul), parea mai degraba un capriciu- cu greu s-au strans lucrari care sa incapa intr-o cutie cu baza un pic mai mare decat o coala A4.
In schimb rezultatul a fost deosebit ..ma bucur si sunt mandra sa felicit toti participantii.
Foarte-multumesc acestora si le cer scuze pe aceasta cale pentru deteriorarea, modificarea si chiar ..absenta lucrarilor din expozitie.
E clar ca s-au facut tot felul de compromisuri la care se mai adauga si tentativa mea curatoriala. Cutia nu se dorea o lucrare de arta propriu-zisa ci, o prelungire a conceptului expozitiei, si trebuia expusa langa statementurile organizatorilor, respectiv al meu si al lui Poppy (expeditor- destinatar), si nu sub titulatura „The Box”; fiind gandita laolalta cu afisul (care a suferit modificari pana in ultima clipa) si nu in ultimul rand, cu titlul expozitiei, ca si rezultat al acestui schimb.
Cutia este suportul, ambalajul necesar si inevitabil pt transportul lucrarilor de arta din Romania dar si un efect, o consecinta a unei situatii care ne reprezinta intr-o oarecare masura, a unui context local. Ea functioneaza si fara statement, in cazul de fata, "vorbind" despre mentalitati, constrangeri, conditionari. De asemeni subliniaza partea colaborativa si ilustreaza vizual conceptul de „expozitie de schimb” care daca n-ar fi... practic n-am avea ce povesti!!
Dar una peste alta, a fost o experienta folositoare (sper) pt toti, si trebuie sa credem ca pe viitor aceste initiative se vor concretiza si mai frumos... Important e sa existe.